Det Økologiske Spisemærke

Guld, sølv eller bronze i økologi?
Restauranter, kantiner og offentlige køkkener, der har omlagt til økologi, kan få Det Økologiske Spisemærke i tre forskellige kategorier; guld, sølv eller bronze. Spisemærket er en statskontrolleret mærkningsordning, som angiver det enkelte spisesteds økologi-andel.

Det Økologiske Spisemærke administreres og kontrolleres af Miljø- og fødevareministeriet, mens Økologisk Landsforenings foodservice-team fungerer som rådgiver og sparringspartner for de spisesteder, der ønsker at komme i gang med den omlægning af drift og indkøb, som skal gå forud for mærkningen.

Går I med ønsker om at lægge køkkenet om til økologi, tænke mere bæredygtigt og få ny faglig inspiration? Så kan Økologisk Landsforenings foodservice- og omlægningskonsulenter hjælpe jer videre i processen med en økologisk omstilling af det professionelle køkken. Der er en række fordele – udover de indlysende for grundvandet, naturen, husdyrene osv. – ved at foretage omlægning til økologi, I får:

Ernærings- og sundhedsmæssig værdi med mere grønt og flere planteproteiner
En menu, der er tilpasset sæsonen og mulighed for at bruge flere lokale råvarer
Branding- og markedsføringsværdi
Nye faglige muligheder og energi til det gode kokkehåndværk
En balanceret og bæredygtig økonomi
Mulighed for at få Det økologiske spisemærke, der guider gæster i en mere bæredygtig retning

Kontakt foodservice-teamet via dette link, hvis I ønsker hjælp til at komme i gang med omlægning: https://okologi.dk/vi-tilbyder/raadgivning/oekologisk-foodservice/oekologisk-omlaegning/